SEO voor dummies wit logo

De top 5 boeken voor SEO voor dummies

Home page seo and pas op image 01 1

Samenvatting Artikel

Als je een eigen website hebt, wil je natuurlijk dat deze goed organisch vindbaar is in de zoekmachines (SEO). SEO is het proces van het onderzoeken, analyseren en optimaliseren van een website om de positie van zoekmachines op Google te verbeteren. Om je zo goed mogelijk te helpen met jouw kennis over SEO, hebben wij een lijst samengesteld met de beste boeken over SEO. Deze boeken zijn speciaal voor beginners en dus gemakkelijk om te lezen en te begrijpen.

1. Doelgerichte SEO van Tonny Loorback

Het boek van Tonny Loorback is een echte aanrader voor iedereen die hoger wilt scoren in Google. Het begrip SEO wordt begrijpelijk en duidelijk uitgelegd. Dit boek is ook geschikt voor kleine zelfstandige ondernemers. Houd er wel rekening mee dat het een basis legt voor een goede online marketingstrategie en dus echt een begin is. Daarnaast is dit boek vooral gericht op WordPress, handig dus als jouw website ook in WordPress is gemaakt. Je leert stap voor stap meer over SEO om je website te optimaliseren.

2. SEO 2022 van Adam Clarke

In dit boek bespreekt Adam Clarke de toekomst van SEO en geeft hij inzichten op basis van zijn ervaring als SEO-expert in de afgelopen decennia. Hij vertelt niet alleen over de traditionele manieren van SEO, maar ook hoe deze in de toekomst steeds minder effectief worden. Dit zal volgens Adam uiteindelijk leiden tot een transitie naar inbound marketing. Enkele van die veranderingen die nu al plaatsvinden zijn het toenemend gebruik van video-inhoud voor advertenties, meer influencer-campagnes en sociale media campagnes.

3. 3 Months to No. 1 van Will Coombe

Will Coombe heeft het SEO proces gestroomlijnd tot 3 maanden, zodat elk bedrijf naar de eerste positie kan behalen in de SEO-ranglijsten. De 3 maanden moet je niet te letterlijk nemen. Het verschilt namelijk sterk per niche. Dit SEO-boek is een beknopte gids die lezers leert hoe ze hoger kunnen scoren in de zoekmachines – zelfs zonder ervaringen met SEO. Het zou ongeveer 3 maanden moeten duren om resultaten te zien volgens Will Coombe.

4. SEO Workbook 2022 van Jason McDonald

Dit is een compleet werkboek en dient als praktische gids voor alle aspecten van zoekmachine optimalisatie, zoekwoord onderzoek en andere SEO-activiteiten zoals linkbuilding. In principe beantwoordt dit boek al jouw SEO-gerelateerde vragen als beginner. Het boek is verdeeld in 3 secties, namelijk een inleiding over SEO, hoe zoekmachines werken en hoe je kunt profiteren van de fouten van je concurrentie. Deze beginnershandleiding is een prima start om aan de slag te gaan met SEO.

5. De kleine SEO voor dummies van Mark Jansen

Dit boek is bedoeld voor beginners, maar biedt ook een goede achtergrond voor meer gevorderde lezers. Mark Jansen leert je in dit boek hoe je op het gebied van SEO succes behaalt. De kleine SEO voor dummies is in 2 delen verdeeld, namelijk de fundamentele concepten van SEO 1.) en de praktische toepassing hiervan 2.) Je leert de basisprincipes van SEO te begrijpen, zonder dat je echt technisch hoeft te worden. 

De kleine SEO voor dummies

Kortom, in bovenstaande boeken over SEO lees je ten minste alle basisprincipes van SEO. SEO is complex en veranderlijk door de updates van zoekmachines zoals Google: het is daarom belangrijk je kennis up-to-date te houden.

Meer te weten komen over on-page SEO? In dit artikel lees je alles over on-page SEO optimalisatie, belangrijke aspecten en het doel van on-page SEO.