SEO voor dummies wit logo

SEO cursussen

Home page seo and pas op image 01 1

Samenvatting Artikel

Dat SEO een zeer belangrijk onderdeel vormt van online marketing, dat is iets waar een groot deel van de ondernemers tegenwoordig wel van op de hoogte is. Het is lang niet eenvoudig om de potentie die je op SEO-gebied hebt volledig te benutten. Dit kan komen doordat SEO toch ingewikkelder en veelomvattender is dan menigeen denkt. Daarom is het goed om te weten dat er diverse SEO-cursussen zijn die iedereen kan volgen. Wat zoal de mogelijkheden zijn van deze cursussen lees je verderop in dit artikel. Eerst besteden we aandacht aan de doelgroepen en de voordelen van een SEO-cursus.

Voor wie zijn SEO-cursussen?

Voor deze mensen is een SEO-cursus met name de moeite waard om te volgen:

  • Mensen die nieuw zijn in het werkveld en zich willen ontwikkelen tot allround online marketeer.
  • Professionals die als copywriter, blogger, vormgever, fotograaf of verkoper betrokken zijn bij de bouw van websites.
  • Zelfstandigen zonder personeel en mkb’ers die een eigen website en/of webshop hebben en de online marketing niet (volledig) willen uitbesteden.
  • Mensen die werk zoeken en met een cursus hun cv willen opvijzelen.

De voordelen van een SEO-cursus

Om uit te groeien tot SEO-specialist heb je in beginsel geen specifieke kwalificaties nodig en op internet is een schat aan informatie beschikbaar over SEO. Toch is het een misvatting om te denken dat een cursus dan niet nodig is. Het belang van SEO lijkt namelijk nog altijd te groeien. Bovendien heeft het er alle schijn van dat een SEO-specialist over steeds meer technische kennis dient te beschikken. 

Als deze laatste ontwikkeling zich daadwerkelijk voortzet, wordt het steeds minder laagdrempelig om SEO-activiteiten uit te voeren. Dit wordt dan meer en meer voor specialisten weggelegd. Los daarvan leer je op een SEO-cursus technieken die je anders hoogstwaarschijnlijk niet zou hebben gekend. Daarmee kun je je een voorsprong verschaffen op andere online marketeers.

Mogelijkheden SEO-cursus

Er zijn in Nederland tientallen aanbieders van SEO-cursussen. Hierbij heb je ten eerste de keuze uit klassikale cursussen en online lesmaterialen, waarbij je desgewenst digitaal contact kunt opnemen met een docent. Je cursusmateriaal zou je tenslotte ook nog uit een e-book kunnen halen. Uiteraard zijn digitale cursussen een stuk goedkoper. Meer dan een paar honderd euro hoeft je dat zeker niet te kosten.

SEA cursussen – Alles over SEA(opent in een nieuwe tab)

Verder variëren de beschikbare cursussen sterk qua lengte. Zo bestaan er cursussen waar je enkele uren of hooguit een dag mee bezig bent, maar zijn er ook lesprogramma’s voorhanden waar je vele uren zoet mee bent. 

Om erachter te komen welke cursus het meest geschikt voor jou is, is het zaak op voorhand te bepalen wat je exacte leerdoelen zijn en wat je met de straks opgedane kennis wenst te bereiken. Je kunt je keuze ook baseren op je huidige kennisniveau, je budget en de manier waarop je de kennis zou willen opdoen.

Ook op zoek naar SEA cursussen? Bekijk hier op SEA voor Dummies.

Meer te weten komen over on-page SEO? In dit artikel lees je alles over on-page SEO optimalisatie, belangrijke aspecten en het doel van on-page SEO.